Alla inlägg under november 2007

Av Katja - 11 november 2007 22:11

Ja, nu har det allt hänt lite grejer i helgen!!


Lilla envisa Ellen har ju sedan månader tillbaka kunnat känna när det varit dax att kissa, men potta/toa har hon vägrat, utan hämtat blöjan när det varit dax. Hon går ju oftats utan blöja hemma. Men så i fredags när hon kom skuttandes och sa tt hon höll på kissa ner sig, lyckades jag få henne på toan, och hon kissade!!! Tjejerna blev så glada, så de skulle ge henne klistermärken. Jag klippte snabbt ihop en liten bok, ritade en liten Ellen på framsidan, och där i fick hon klistra sitt märke. Hon var så lycklig och stolt över denna boken, att hon sov med den. Nästa dag kissade hon oxå flera gånger, så även idag. Nu har hon en hel hög med märken i boken!! Så duktig så!! Två små olyckor hände nu här på kvällen, men det var ju ingen fara. Hon går hemma med trosor och byxor, hon är ingen nakenfis som de andra varit i den åldern, nej byxor har man helt enkelt på sig.


Men visst är hon duktig min lilla stora tjej!!

Av Katja - 10 november 2007 22:05

Ja, nu är det den stora tjejen jag menar! Louise har idag för första gången sjungit solo! De hade med kören majas alfabets konsert, och där sjöng hon en sång helt själv. Så otroligt duktig, och modig! Nu låter jag väl kanske lite partisk, men hon var faktist jätte duktig! Helt stadig i rösten, och sjöng så fint ihop med kompet. Hon har väldigt fin sångröst, undra vart hon fått den ifrån??? Det var faktist flera okända föräldrar som kom fram och sa att hon sjöng så fint! *STOLT*


Annars har inte så mycket hänt. Solen har visat sig från en underbar sida idag, men inte har man hunnit vara ute så mycket. Tog en snabb promenad när Tilda var på gympan, och en nu ikväll. Lite lördagsgodis har vi oxå hunnit med, men faktist bara lite denna lördagen.


Förra veckan pratade jag och tjejerna om att sluta äta lördagsgodis, de brukar ändå inte äta så himla mycket, och jag är spy less på godis, de skulle isåfall få köpa nån tidning tex. istället. Men när vi gick och pratade om det, så hoppar Ellen nästan ur vagnen av förskräckelse, -mamma JAG tycker om godis, jag vill äta godis på lördag... Ja, vad gör man???


Nu har även jag tagit steget till facebookens värld. Har hittat ett gäng gamla vänner, lite kul faktist.


Nä, ska göra nåt annat nu.


Av Katja - 9 november 2007 12:38

Ja, här sitter jag och pluggar. Eller nu tar jag ju en liten paus, men annars. Fredagar har vi inga lektioner, så då blir det till att göra sånt vi inte hinner med i skolan, eller som annars måste göras på kvällen. Jag har ingen lust att sitta och läsa varje kväll, så dessa fredagar är perfekta! Har gjort igenom alla frågorna i psykologin nu, pust, inte så lätt. Nu ska jag ta och börja med hjärnan, inte så lätt det heller.


Kanske borde jag äta lita mat oxå. Annars är jag så himla hungrig när jag hämtat barnen. Ikväll ska vi äta borta, ska hälsa på lite vänner som flyttat till nytt hus. Ska bli spännande att se! Börjar oxå få lite lust att flytta... Det är så mysigt med nytt ju... En stor enplansvilla hade varit finemang. Övervåningen är ingen på, mer än när vi sover. Hade barnen rum här nere, kanske de hade lekt där inne, men inte nu. Ingen orkar heller städa där uppe, så det är aningens dammigt där.


I morgon ska vi till församlingshemmet och lyssna på barnkören när de har majas alfabets konsert. Louise ska sjunga en sång själv bla. Lite spännande! Hon har aldrig sjungit helt själv, ja det är någon som kompar, men ändå.


Annars är det väl inte så mycket mer att skriva.


Av Katja - 8 november 2007 14:39

Eller så kanske man skrev när man gick i ettan. Jag går ju på VUXENSKOLAN... jag är alltså vuxen. Vad skriver man då? Kära blogg???


Sitter här hemma och gör ingenting. Ska hämta barnen strax. Vi har jobbat med ett grupparbete idag, hela em. men vi är nog klara nu. Ska bara renskriva och sånt.


Nu är jag faktist lite piggare! kanske var omställningen från praktiken, till att börja skolan igen? Vad vet jag. Skönt är det iaf. att inte gäspa käkarna ur led hela dagarna.


Jo, jag måste ju bara få skryta lite... Vi har haft 4 prov i skolan, och jag har haft ett VG, och TRE MVG!! Gissa om man känner sig smart! Nu nästa prov kommer nog inte bli något MVG skulle jag tro. Det handlar om hjärnan och nervsystemet, det är lite för mycket för min lilla hjärna tror jag. men vi får väl se. Psykologi har vi börjat läsa, och det är spännade ämnen!


Igår fick jag en av Ellens födelsedags presenter på låddan. Har beställt en hemmasydd klänning, med pippi motiv på, och en klänning till dockan i samma tyg. De var jätte fina! Väntar nu bara på Rubens dockan, som skulle ha kommit senast förra veckan till webshoppen jag köpte den från, men jag har inte hört ett ljud därifrån, så det får kanske bli en julklapp istället. Om den nu kommer till jul förståss... Har en duplo ambulans i beredskap, ifall dockan inte dyker upp.


Ellen är så duktig så, hon vet precis hur många år hon fyller! Hon säger att hon är ett år nu, och håller uppe ett finger, sedan fyller hon två, då håller hon uppe två fingrar. Hon vill sjunga födelsedags sången nästan varje dag, och då ska man sjunga att det är Ellen som fyller år. Tårta har ungen beställt oxå, och balonger. Snart är det dax...


Nej, nu ska jag hämta mina sötnosar!


Och du Nina, mina stora huligan barn, är faktist lugna nu! Fråga peka om du inte tror mig... En viss ung herre i fd. änglalockigt hår är visst värre... nämner inga namn...

Av Katja - 6 november 2007 20:05

Ja, jag är så fruktansvärt trött. I flera dagar har jag varit hur trött som helst. Tröttare än vanligt. Vet inte vad det beror på... Höll på dö av trötthet i skolan idag. Kände bara att nu svimmar jag snart. fast det gjorde jag ju inte såklart.


Vi hade lite diskussioner om praktiken i grupp idag, och det var oerhört skönt att få prata av sig om praktiken. En annan tjej i klassen har jobbat på samma ställe, och hon hade samma åsikter som jag, det kändes skönt.


Nu ska man bara överleva några veckor till, sedan hägrar ett långt och härligt jullov!! Fick lite småpanik då mamma sa att tågen upp till norrland redan var fullbokade, så jag ringde igår, och visst, allt är fullbokat, från den 20 dec. till julafton. Så jag har bokat platser den 19:e. Louise har inte ens slutat skolan då, men jag ska försöka ringa lite då och då för att se om nåon avbokar, annars får vi åka då ändå. Louise vill ju inte gärna ta ledigt från skolan, särskilt inte om dom ska göra något roligt sista dagen eller så. Får prata med hennes fröken, och se om de brukar göra något speciellt, annars åker vi då den 19:e.


Ja, annars händer nog inte så mycket här, förutom att vår snart blivande 2 åring börjat bli just en två åring... Jisses vilket humör, och vilka strider man får ta här hemma. Försöker verkligen ta det lugnt och sansat, men ibland tappar man behärskningen, när det tex. tar en timma innan vi kommer hem från dagis. Man blir ju genomsvettig och frustrerad till max. Lilla lugna Ellen... Ja, hon har försvunnit för ett tag.


Nu ska jag ta och lägga mig i soffan för en gångs skull, brukar ju mest sitta här och häcka.



Ovido - Quiz & Flashcards